Stara adresa. Novi dizajn. Više sadržaja.

18.12.2017.

Klingspor ponovo pokreće svoju korporativnu veb prezentaciju sa brojnim novim funkcijama

Klingspor ponovo pokreće svoju korporativnu veb prezentaciju sa brojnim novim funkcijama

Proizvođač brusnih sredstava iz Haigera, Klingspor, promenio je svoj internet nastup. Nova veb prezentacija nije predstavljena samo u ažuriranom dizajnu, već i sa brojnim novim funkcijama. Srce sajta je interaktivna pretraga proizvoda koja vodi korisnika korak po korak do rešenja njegovog pojedinačnog problema brušenja ili sečenja. Intuitivan korisnički interfejs i odgovarajući dizajn optimizovan za mobilnu upotrebu osiguravaju izuzetnu upotrebljivost na svim uređajima, od računara do pametnog telefona.

Od presudnog značaja za pokretanje nove stranice bilo je da je veb prezentacija ciljano koncipirana imajući u vidu zadovoljavanje potreba korisnika. Ovo važi za odabir i pripremu sadržaja, kao i za njihov razvoj kroz preglednu navigaciju, uz samo nekoliko klikova. Često korišćene funkcije kao što su pronalazač proizvoda, kontakt sa prodajnim odeljenjem kompanije Klingspor i pretraga ključnih reči nezavisna od stranice, mogu se direktno pozivati sa bilo kog mesta u veb prezentaciji.

Sa nekoliko klikova do prave odluke: pronalazač proizvoda

Srce izmenjene internet stranice je iz temelja novo razvijeni Klingspor pronalazač proizvoda. Jednim klikom dostupan sa bilo kog mesta u prezentaciji jednim klikom, ovaj ekspertni sistem daje korisnicima specifične preporuke za izbor proizvoda koji su pogodni za njihov konkretan slučaj primene. Dinamički međusobno povezane maske za upit, npr. za materijal koji se obrađuje i mašinu koja se koristi, brzo isporučuju relevantne rezultate pretrage. Dodatni filteri detalja mogu da se koriste za dodatno sužavanje odabira proizvoda. Preostali proizvodi se zatim mogu još jednom detaljno sagledati jedni s drugima pomoću uporedne liste. Kreiranje i štampanje tehničkih listova sa podacima takođe su među ponuđenim funkcijama.

Ekspertsko znanje, preneto na razumljiv način: leksikon brušenja

Pored informacija o određenim proizvodima, nova internet prezentacija sadrži i leksikon brušenja sa detaljnim informacijama o rezanju, brušenju i završnoj obradi, kao i o alatima koji se koriste u tu svrhu. Detaljno, stručno i lako razumljivo je ovde za korisnika - bilo profesionalnog ili amaterskog - objašnjeno sve što mora da se zna kako bi se postigao optimalan rezultat rada. Ključne reči i teme variraju od pravilnog skladištenja abraziva, preko prednosti i mana različitih varijanti zrna, pa do bezbednosnih aspekata kao što su maksimalna radna brzina i minimalna brzina pucanja.

Rad u toku

Nakon pokretanja u Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Španiji, Poljskoj, Ukrajini i Brazilu u narednim mesecima se očekuje pokretanje dodatnih lokalnih verzija na internetu. Implementacija internet prezentacije se dinamički odvija po faznom planu, prema kojem se takođe kontinuirano razvija master verzija. Cilj je da sve kompanije Klingspor širom sveta budu povezane sa novom internet prezentacijom najkasnije do kraja 2016. godine.

Intuitivni korisnički interfejs i odgovarajući dizajn optimizovan za mobilnu upotrebu kod nove internet prezentacije kompanije Klingspor obezbeđuju izvanrednu upotrebljivost na svim uređajima, od računara do pametnih telefona.
 

Iz temelja novo razvijeni Klingspor pronalazač proizvoda sa svojim dinamički povezanim maskama za upit pomaže u pronalaženju proizvoda koji su pogodni za konkretan slučaj primene.