Sigurno. – Naš kvalitet.

Istraživanje i razvoj

Širom sveta inovativni

U celom svetu naši stručnjaci postavljaju standarde pri daljem razvoju tehnologija brušenja i sečenja. Zahvaljujući visoko kvalifikovanim saradnicima i najsavremenijoj tehnologiji u našim laboratorijima i na testnim poljima i u razmeni informacija sa korisnicima ovde se polaže temelj kvaliteta i bezbednosti naših alata visokog učinka.

 

Bildmotiv Innovation
Visokokvalifikovani inženjeri, apsolventi fakulteta i stručnjaci za primenu čine jezgro tima kompanije Klingspor za istraživanje i razvoj. Oni su garant kontinualnog poboljšanja naših proizvoda.
Bildmotiv Innovation
 
Bildmotiv Innovation
Najmodernije mašine, laboratorije i ispitna polja predstavljaju temelj visokog kvaliteta i garantuju bezbednost naših proizvoda.
Ovaj video ne može da se prikaže jer vaša podešavanja privatnosti to ne dozvoljavaju. Kliknite ovde da biste ga promenili.

 

Uspešna lansiranja na tržište i inovacije proizvoda

Wasserfestes Schleifpapier
Vodootporni brusni papir
Hochtourige Trennscheiben
Brusne ploče za visok broj obrtaja
Schruppscheiben
Ploče za grubo brušenje
Schleifmopräder
Lepazasti brusni koturovii
Schleifmopteller
Brusni tanjiri

 

ProizvodnjaTamo gde se čovek i tehnologija dopunjavaju

 

Naše proizvodnje lokacije ostavljaju vrhunski utisak zahvaljujući najmodernijim mašinama i izvanredno školovanom osoblju. Visok kvalitet alata obezbeđujemo beskompromisnom kontrolom svih detalja proizvodnje: od nabavke sirovina preko izrade proizvoda do isporuke kupcu.

Primer: Proizvodnja naših novih dijamantskih alata

Produktion
Sve vrste praha se pomoću najmodernjih tehnologija i mašina prerađuju u granulate. Ovi proizvodni procesi se sprovode u specijalno klimatizovanim prostorijama.
Produktion
Granulati se oblikuju u zelena telašca u izuzetno preciznoj hladnoj presi uz pridržavanje najmanjih tolerancija.
Produktion
Našu proizvodnju kontinuirano kontrolišu nezavisni i specijalno školovani radnici kontrole kvaliteta. Pored ispitivanja dimenzija, težina, te tvrdoće i gustine segmenata se i gotovi dijamantski alati podvrgavaju pažljivoj kobntroli.
Produktion
Sevi segmenti se laserskim postupkom zavaruju za telo nosača. Primena ove vrhunske tehnologije stvara pretpostavke za bezbednost alata oprilikom primene.

 

Strukovna udruženja i sertifikatiKvaliteta i bezbednost kao osnova Kvalitet i bezbednost u primeni su centralni kriterijumi prilikom razvoja i proizvodnje naših proizvoda. Ekološki prihvatljiv način proizvodnje, najviši učinak proizvoda i maksimalna zaštita korisnika su u središtu našeg svakodnevnog rada.

oSa Logo

oSa® – centar stručnog znanja u vezi sa bezbednošću brusnih sredstava

Klingspor je jedan od osnivača oSa®. Organization for the Safety of Abrasives je dobrovoljno udruženje proizvođača brusnih alata. Oni su se obavezali da se pridržavaju evropskih standarda bezbednosti za brusne alate i pooštrenih propisa za izradu. oSa® potvrđuje ovo samoobavezivanje dodeljivanjem svog širom sveta zaštićenog žiga. To za korisnika znači povećanu bezbednost korišćenja a za trgovca smanjeni rizik od odgovornosti.

7 kriterijuma za oSa® bezbednost

 • Dobrovoljno samobavezivanje proizvođača
 • Ispitni uređaji i stručnost u ispitivanju kod samog proizvođača
 • Sertifikovano upravljanje kvalitetom sa dokumentovanim procesima
 • Nezavisni testovi proizvoda
 • Nezqavisna bezbednosna revizija od strane eksternih veštaka
 • Redovne kontrole proizvodnje i kontrolan proizvoda
 • Bezbednost preko mogućnosti prqaćenja unazad sve do proizvođača

Haken

Klingspor je aktivan član sledećih strukovnih udruženja:

 • Nemački institut za standarde (Deutsches Institut für Normung)Logo: Deutsches Institut für Normung e.V.
 • DGQ: Nemačko društvo za kvalitet (Deutsche Gesellschaft für Qualität)Logo: Deutsche Gesellschaft für Qualität
 • FGS: Istraživačko udruženje za brusnu tehniku (Forschungsgemeinschaft Schleiftechnik)FGS logo
 • FEPA: Federacija evropskih proizvođača abraziva (Federation of the European Producers of Abrasives)Logo: Federation of the European Producers of Abrasives
 • oSa: Organizacija za bezbednost abraziva (Organization for the Safety of Abrasives)Logo: Organization for the Safety of Abrasives
 • Udruženje nemačkih fabrika za proizvodnju brusnih sredstava (VDS - Verband Deutscher Schleifmittelwerke e.V.)Logo: Verband Deutscher Schleifmittelwerke e.V.

 

Čitajte dalje ...Naše preduzeće