Lepazasti brus

Vrsta obrade
Materijal
Mašina
Područja upotrebe
Grupa proizvoda
Lepazasti brus
Prečnik/mm
Širina/mm
Prečnik vratila/mm
Otvor/mm
Prihvat
Stepen finoće
Strukturalna forma

Brusni mop – 1. Izbor za fino i fleksibilno brušenje površine

Brusni mop iz Klingspor asortimana je dragocen alat za radove kao što su brušenje ili završna obrada površina. Zanatlije i "uradi sam" majstori koji se odluče za brusni mop iz širokog Klingspor asortimana kupuju visokokvalitetne alate po konkurentnim cenama za svoje potrebe. Jer svako ko brusi sa Klingsporom uvek brusi kao profesionalac.

Pronađite lepezaste brusne koturove za posebne primene

Svako ko koristi lepezaste brusne koturove želi proizvod koji je savršeno prikladan za odgovarajuću primenu. Iz tog razloga Klingspor svojim kupcima nudi specijalne proizvode koji optimizovanim kvalitetom rešavaju čak i teške probleme. Ovo uključuje proizvod FSR 618. Ovaj sklopivi brusni mop je specijalno koncipiran za obradu fuga, žlebova i ureza i tu postiže najbolje rezultate. Lamele, sklopljene u paru, prodiru u svaki ugao, omogućavajući rad čak i tamo gde to ne biste očekivali.

WSM 617 je još jedan popularan proizvod proizvođača Klingspor koji se dokazao u praksi. Ovaj ugaoni brusni mop se brzo i lako zašrafi na ugaonu brusilicu bez dodatnih alata i može se koristiti na prednjoj ili ravnoj strani. Ovaj univerzalni uređaj na primer uklanja tanak sloj rđe sa starog radijatora ili metalne ograde tako temeljno da se površina može odmah prefarbati. Tanko konstruisani mop ima fleksibilne, radijalno raspoređene lamele i tako se savršeno prilagođava konturama. Jednako pouzdano uklanja ostatke boje, lake ogrebotine i raspršeni materijal zavarivanja i shodno tome je popularan među korisnicima širom sveta. Mali savet: Ako ugaona brusilica ima kontrolu brzine, ovaj brusni mop može da obrađuje čak i drvene materijale.

Pravi alat za mnoge oblasti primene

Klingspor brusni mop se koristi za mnoge zadatke. U to spadaju

  • uklanjanje boje, laka i mase za izravnavanje
  • brušenje čeonih šavova
  • radovi skidanja opiljaka sa ivica
  • uklanjanje oksidacionih boja i
  • uklanjanje rđe sa čelika.

Lepezasti brusni koturovi, mali brusni mop (koji se naziva i štapni mop) ili valjci za satiniranje su takođe raznovrsni u pogledu mašina na kojima se mogu koristiti. Ovo uključuje mašine kao što su

  • brusno postolje
  • ravna brusilica
  • savitljivo vratilo
  • ugaona brusilica
  • mašina za satiniranje i bušilica

Ovo zadovoljava sve želje pri odabiru lepezastih brusnih koturova za mašine u industrijskim preduzećima, metalnim radionicama ili zanatskim pogonima, kao i za hobi aplikacije.

Ako se mašina ne može regulisati brojem obrtaja, proizvod se bira na osnovu zadatog broja obrtaja. Klingspor takođe nudi lepezaste brusne koturove za ove mašine koje rade u optimalnom opsegu.

Ova svojstva su tipična za lepezaste brusne koturove

Kao i sva druga brusna sredstva iz Klingspora, lepezasti brusni koturovi pokazuju karakteristične rezultate brušenja: dugačke i neprekidne strukture linija na obrađenoj površini. Tragovi brušenja su minimalni nakon obrade brusnim mopom, a završni sloj je posebno gladak. Ovo omogućava sprovođenje profesionalnih površinskih tretmana koji ispunjavaju najviše zahteve.

Prilikom odabira lepezastih brusnih koturova, malih brusnih mopova ili valjaka za satiniranje, morate obratiti pažnju na sledeće: Zbog svoje konstrukcije, lepezasti brusni koturovi pružaju finiji rezultat brušenja od brusnih traka. Skidanje materijala i završna obrada se tako mogu postići u jednom koraku. Ako se želi postići skidanje materijala uporedivo sa onim kod brusne trake, stručnjaci Klingspora preporučuju biranje brusnog mopa za dve ili tri veličine zrna krupnije.