Karbidna glodala

Vrsta obrade
Mašina
Grupa proizvoda
Karbidna glodala
Prečnik/mm
Dužina/mm
Prečnik vratila/mm
Dužina osovine
Strukturalna forma
Ozubljenje

Snažno glodanje te prilagođavanje površina i oblika

Glodala od tvrdog metala iz asortimana Klingspor imaju sva svojstva koja zahtevni korisnici cene. Različiti tipovi i veličine ozubljenja Klingspor proizvoda osiguravaju da su svi zahtevi obrade pokriveni. Korisnici imaju koristi od konstantno visokog kvaliteta glodala od tvrdog metala, kao i od sveobuhvatnog asortimana koji ima odgovarajuća rešenja i za zahtevne zadatke. Osnovne prednosti proizvoda uključuju odličnu agresivnost i sposobnost sečenja kao i poboljšano uklanjanje opiljaka i nisko termičko opterećenje alata i obratka. Ko kupuje glodala od tvrdog metala bira Klingspor.

Glodala od tvrdog metala sa odgovarajućim ozubljenjima za sve oblasti primene

Klingspor prodaje svoja glodala od tvrdog metala sa, između ostalog, standardnim, ukrštenim i visokim ozubljenjem. Glodala od tvrdog metala sa univerzalnim ozubljenjem su pogodne za svakodnevne zadatke i širok spektar primena. Ovde se radi o standardnom Klingspor ozubljenju sa odličnim svojstvima za završnu obradu. Aluminijumsko ozubljenje je pravi izbor kada se obrađuju mekani materijali koji proizvode dugačke opiljke. Pored aluminijuma i drugih obojenih metala, ovo uključuje i plastiku. Korisnik ima koristi od jakog skidanja materijala u kombinaciji sa smanjenim začepljenjem.

Ukršteno ozubljenje je takođe pogodno za opšte primene, omogućava poboljšano rukovanje i proizvodi veoma male opiljke. Pored toga, upotreba ovog alata je povezana sa niskim vibracijama.

„Čelično“ ozubljenje visokog učinka ima optimizovano ozubljenje za obradu čelika. Ovakvo glodalo od tvrdog metala nudi znatno veće skidanje materijala u poređenju sa standardnim ozubljenjem.

"INOX" ozubljenje visokog učinka je savršeno prikladno za zahtevnu obradu austenitnog nerđajućeg čelika otpornog na koroziju i kiseline. Ovde se, zauzvrat, postiže primetno veći učinak sečenja nego što bi bilo moguće sa standardnim ukrštenim ozubljenjem. Ovo je obezbeđeno specijalno razvijenom geometrijom sečiva. Pored toga, formiranje oksidacionih boja je minimalno.

Svestrano upotrebljiva za brojne materijale i aplikacije

Glodala od tvrdog metala iz Klingspor asortimana su idealna za savitljiva vratila i druge komercijalno dostupne alate. Upotrebljivost za različite materijale je posebno raznovrsna. U to spadaju

  • čelik,
  • metal i
  • plastika.

Dostupni su različiti oblici i dimenzije sa i bez čeonog ozubljenja. Klingspor preporučuje osovinicu za glodanje sa oblikom lastinog repa bez čeonog ozubljenja na primer za rad na unutrašnjim ivicama kojima je teško pristupiti. Osovinice za glodanje dizajnirane u obliku šiljatog konusa su važne za uklanjanje opiljaka sa ivica i idealne su za obradu konusnih otvora i žlebova. Cilindrične osovinice za glodanje sa čeonim ozubljenjem koriste se za obradu slepih rupa i čeonih površina unutrašnjih kontura. Na ovaj način se za svaki posao može pronaći odgovarajuće glodalo od tvrdog metala.

Radovi koji se mogu obaviti uključuju lomljenje ivica ili uklanjanje opiljaka sa ivica. Ovo pokazuje odličan kvalitet glodala od tvrdog metala kompanije Klingspor. Ako vam je potrebno više glodala i želite da ih skladištite zajedno, možete se odlučiti za glodala u kompletu. U praktičnoj i bezbednoj kutiji za skladištenje, glodala od tvrdog metala sa različitim specifikacijama pogodna za brojne primene su uvek pri ruci.