Lamelasti brusni diskovi

Vrsta obrade
Materijal
Mašina
Područja upotrebe
Grupa proizvoda
Lamelasti brusni diskovi
технологије
Prečnik/mm
Otvor/mm
Prihvat
Oblik
Stepen finoće
Strukturalna forma
Vrsta zrna
Klasa snage

Izmišljeno 1972. i do današnjeg dana neophodno

U to vreme, Klingspor brusni mop tanjir se smatrao revolucionarnim, danas je nezamenljiv alat za izazovne radove brušenja koji se koristi širom sveta. Od svog lansiranja na tržište, uspešno je zamenio disk za grubo brušenje u mnogim oblastima površinske obrade. 

Brusni mop tanjiri u različitim verzijama

Brusni mop tanjir, takođe poznat kao SMT ili lepezasti brusni disk, postiže višestruki učinak brušenja u poređenju sa drugim alatima zahvaljujući svom lepezastom, radijalnom rasporedu brusnih lamela napravljenih od tkanine.

Klingspor nudi brusne mop tanjire u različitim izvedbama: ravne ili zakrivljene sa potpornim tanjirom od staklene tkanine ili plastike. Zakrivljeni tanjiri bruse sa užom površinom i mogu postići veći učinak skidanja zahvaljujući selektivnijoj upotrebi. Iz tog razloga, zakrivljeni brusni mop tanjiri su savršen izbor za obradu ivica i šavova zavarivanja. Ravne verzije koriste korisnici kojima je potreban lepezasti brusni disk za ravno i površinsko brušenje.

Zbog svog lepezastog, radijalnog rasporeda brusnih lamela napravljenih od tkanine, brusni mop tanjir ima višestruki učinak brušenja u poređenju sa drugim alatima. Klingspor brusni mop tanjiri su opremljeni lamelama od tkanine posutim cirkonijumom, keramikom ili korundom, koji se ravnomerno nanose na tanjire od plastike ili staklene tkanine ojačane vlaknima. Raspored lamela obezbeđuje konstantno visok učinak brušenja i rad sa niskim vibracijama.