Brusne trake

Vrsta obrade
Materijal
Mašina
Područja upotrebe
Grupa proizvoda
Trake
Konfekcijski oblik
технологије
Prečnik/mm
Dodatni prčnik
Širina/mm
Dužina/mm
Prečnik vratila/mm
Stepen finoće
Vrsta zrna

Brusne trake po meri

Brušenje, glodanje, sečenje, poliranje - kada je u pitanju obrada površina, jedno ime je sinonim: Klingspor. Kao jedan od najstarijih proizvođača brusnih sredstava na svetu, Klingspor od 1893. godine proizvodi odgovarajuće brusne alate za brojne namene. Klingspor brusni proizvodi se ne nalaze samo na gradilištima, već i u industriji, medicinskoj, vazduhoplovnoj i kosmotehnici. Klingspor brusne trake koriste se čak i u ogromnom pogonu za ljuštenje krompira u prelepoj oblasti Magdeburg Börde: Brusne trake Klingspor tamo „poliraju” oko 60 tona useva na trakama dugim 25 metara – svakog dana.

Specijalizovani proizvodi za širok spektar primena

Asortiman Klingspor uključuje stotine brusnih traka za brojne primene. Od najmanje trake za turpijanje za ručne mašine do izuzetno otporne široke trake za industrijski sektor, svaka brusna traka prolazi kroz preciznu kontrolu kvaliteta, što garantuje najbolji radni vek za mokro ili suvo brušenje. Klingspor proizvodi sve brusne trake u sopstvenim pogonima i pridaje veliku važnost kvalitetu i štedljivoj upotrebi korišćenih sirovina. Zbog toga sve Klingspor brusne trake obećavaju stalne rezultate brušenja i savršen prenos snage na odgovarajući obradak.

Visokokvalitetna brusna sredstva za obradu različitih materijala

Sve je u mešavini - ovaj moto važi i za Klingspor asortiman brusnih traka. U zavisnosti od oblasti primene, podloga brusnih traka se sastoji od papira, poliestera, pamuka, mešane tkanine ili runa. Povrh toga, postoji visokokvalitetno granulacija od sintetičkih vrsta zrna kao što su cirkonijum korund, aluminijum oksid, silicijum karbid ili keramički korund. Bilo da se radi o grubom skidanju materijala ili najfinijoj završnoj obradi - sa brusnim trakama iz Klingspora, korisnici uvek dobijaju savršen rezultat. Primeri područja primene ovde su obrada

 • metala,
 • drveta,
 • drvenih materijala,
 • plastike,
 • nerđajućeg čelika,
 • stakla,
 • boje, mase za izravnavanje ili laka,
 • aluminijuma,
 • kože,
 • titanijuma,
 • plastike i
 • mineralizovanog materijala.

Klingspor brusne trake su uvek projektovane za odgovarajuću primenu:

Vrste zrna sa oštrim ivicama kao što je silicijum karbid, na primer, nude visok stepen agresivnosti za obradu posebno tvrdih površina obradaka. Otvorene raspodela su osim toga posebno pogodne za obradu drveta, jer se time sprečava prevremeno začepljenje trake. Kod nekih traka, posebna obloga od antistatičke aktivne supstance obezbeđuje da se brusni pojas ne naelektriše usled energije trenja.

Savršeni rezultati brušenja kod mokrog i suvog brušenja

Već i kod suvog brušenja, korisnici postižu precizne i čiste rezultate sa brusnim trakama iz Klingspora. Međutim, mokro brušenje nudi dodatne prednosti: Materijali se tokom brušenja mogu hladiti dodavanjem vode, ulja ili emulzije, što sprečava promenu boje obratka usled toplote. Pored toga, mokro brušenje produžava radni vek i štiti brusni alat. Kako bi se ove prednosti iskoristile pri radu, Klingspor nudi i mnoge brusne trake u vodootpornoj varijanti. Osim toga: Mnoge Klingspor brusne trake takođe omogućavaju hladnije brušenje pri suvom brušenju: Klingspor trake sa višestrukim spojem stvaraju manje toplote usled trenja i tako obezbeđuju nižu temperaturu na obratku.

Koje brusne trake nudi Klingspor?

Teško da bilo koji drugi proizvođač nudi tako širok izbor proizvoda kao Klingspor. Zbog toga su brusne trake Klingspor takođe dostupne u najrazličitijim izvedbama - na primer kao duge trake, kratke trake, trake za turpijanje, široke trake ili čaure.

Sa ovim asortimanom, Klingspor pokriva sve oblasti primene - od upotrebe na industrijskoj brusilici do rada na ručnoj brusilici, turpiji, brusilici za ivice ili profilnoj brusilici. Kod granulacije, profesionalci i "uradi sam" entuzijasti takođe imaju širok izbor: Paleta granulacija Klingspor brusnih traka kreće se od proizvoda za kalibraciono brušenje radi postizanja najvišeg učinka skidanja materijala do najfinijeg brušenja površina koje se mogu polirati.

Beskrajna preciznost brušenja zahvaljujući izdržljivim spojevima trake

Grubo rečeno, brusne trake su zapravo rolne brusnog papira, koje su na krajevima međusobno spojene posebnim i veoma izdržljivim spojem. Klingspor u svom portfelju ima široku paletu spojeva trake, tako da bi brušenje trakom uvek teklo "glatko". One se obično kreću pod uglom od 45° - 80° u odnosu na smer kretanja trake, čime se izbegava nagli prelaz na mestu spajanja i na taj način obezbeđuje da traka radi posebno mirno i stabilno.

U slučaju spojnog zatvarača – u kojem se dva kraja trake spajaju milimetarski tačno – koristi se ojačavajući element na prednjoj ili zadnjoj strani trake. On se obično sastoji od folije ojačane tkaninom. Druga standardna varijanta su međusobno zakošeni krajevi koji se postavljaju jedan na drugi i zatim stabilno spoje presovanjem. Korisnici mogu pronaći brusne trake ovog tipa u asortimanu Klingspor pod ključnom rečju „Preklopljeno lepljeni spoj“.

Kompetentni saveti i individualna proizvodnja

Kako bi korisnici mogli da pronađu tačno odgovarajuću brusnu traku za svaku pojedinačnu primenu, Klingspor nudi sveobuhvatne savete u vezi sa svojim trakama i drugim grupama proizvoda putem telefona ili e-pošte.

Prodajni tim Klingspor takođe će rado odgovoriti na sva pitanja koja imate o individualnoj proizvodnji brusnih traka marke Klingspor. Na primer, mogu se zamisliti proizvodi po meri sa posebnim oblicima zatvarača ili ivicama trake. Klingspor takođe proizvodi sasvim specijalne trake za brušenje za neobične primene i mašine - kao na primer za pogon za ljuštenje krompira u oblasti Magdeburger Börde.

Konfigurator pojasa

Sa našim intuitivnim konfiguratorom traka, nudimo vam mogućnost da brzo I lako konfigurisete I naručite prilagođene trake za vaše mašine i zahteve.

Do konfiguratora traka  >