Elastični brusevi

R-Flex brusno sredstvo

... se koriste za fino brušenje površina najrazličitijih materijala. Dug vek trajanja i stabilnost oblika do potpune istrošenosti su obezbeđeni uprkos njihove elastične strukture.

Brune čivije i čivije za poliranje

... se nude sa brojnim dimenzijama i veličinama zrna. One se koriste u proizvodnji aparata i posuda, avio-industriji i industriji motora, kao i industriji hrane i hemijskoj industriji.

Tela za mermerisanje

... postižu posebne površinske efekte uz ravnomernu sliku brušenja. R-Flex tela za mermerisanje se uspešno primenjuju za obradu nerđajućeg čelika i aluminijuma pri proizvodnji posuda i postrojenja za velike kuhinje.

Schleiffix ručni blok

... čisti, polira i matira najrazličitije materijale poput metala, drveta, boje, plastike, gume i papira. Pored komercijalne primene je pogodan i za radove u domaćinstvu i za negu automobila, na primer i za čišćenje Säuberung von radnih površina pegli, ivica skija, itd. Efekat Schleiffix-a se dodatno pojačava dodavanjem vode, sapuna, petroleja ili paste. Proizvodi sa četiri različite veličine zrna omogućavaju optimalnu obradu i najrazličitijih površina.

R-Flex točkići

... su zavisno od primene, dostupni sa silicijumkarbidnim zrnima ili zrnima korunda sa različitim tvrdoćama spoja i dimenzijama. Tipična područja primene su npr. skidanje opiljaka sa plastičnih delova, fino brušenje hirurških instrumenata, skidanje i oštrenje noževa, itd. R-Flex točkići se usled elastičnog spoja mogu lako profilisati i prilikom brušenja se prilagođavaju konturama obratka.

Vrste spoja Maksimalna radna brzina
Z žilavo, otporno na habanje do 32 m/s
E ne prlja se, haba se (posebno pogodno za aluminijum) do 16 m/s
W meko, elastično (posebno pogodno za nerđajući čelik) do 5 m/s